Gruusia pealinna Thbilisi tänavatel toimus täna järjekordne miiting, millest võttis osa ligikaudu 40 000-50 000 inimest. Ligi paar tuhat inimest suundus hiljem raudteejaama ning seiskas rongiliikluse.

Opositsiooni toetajad blokeerisid ronge 3 tundi ning siis vabastasid raudteed. Blokeerimine mõjutas 2 rongi väljumist. Kolmapäeval otsustavad meeleavaldajad, mida hakkavad edasi tegema.

Sündmuskohal viibis ka Päevalehe korrespondent Jaanus Piirsalu, kelle sõnul istusid meeleavaldajad rongirööbastele ega lasknud Bathumi poole suunduma pidanud rongi liikuma. "Alguses üritas rong küll sõitma hakata, kuid rööbastel istuvad inimesed ei taganenud," kirjeldas Piirsalu aset leidnud sündmusi. "Reisijad on tigedad ega mõista, miks nemad peavad meeleavaldajate pärast kannatama."

Politseid Piirsalu sõnul raudteejaama ei saadetud. "Võimalik, et seda ei tehtud meelega, sest politsei saabudes oleks meeleavaldus võinud muutuda füüsiliseks kähmluseks," rääkis ta.

Opositsioon on Thbilisi tänavatel juba rohkem kui kuu aega avaldanud meelt, et veenda president Mihheil Saakašvilit tagasi astuma. Seni on läbirääkimised Saakašvili ja teiste hulgas endist parlamendi esimeest Nino Burdžanadzet hõlmava opositsiooni vahel jäänud viljatuks.