Paavst kinnitas kohtumisel Iisraeli liidritega, et toetab Iisraeli-Palestiina konfliktis nn kahe riigi – Iisraeli ja Palestiina- loomist 1947. aasta leppe alusel, teatas Reuters.

"Juudid on pidanud traagilisel viisil läbi elama kohutavaid ideoloogilisi olusid, mis eiravad iga inimese fundamentaalset väärikust," ütles paavst. "Ma tahan austada mälestust kuuest miljonist Šoah’ ohvriks langenud juudist."

Paavsti sõnul näitab antisemitism endiselt paljudes piirkondades maailmas elumärke.
"See on totaalselt lubamatu," taunis paavst antisemitismi. "Kus iganes antisemitismi leitakse, tuleb sellega igal juhul võidelda."

Paavst nõudis Iisraeli-Palestiina konfliktile eelkõige õiglast lahendust, et mõlemad rahvad võiksid rahus oma kodumaal rahvusvaheliselt tunnustatud piirides elada.

Mitmed analüütikud peavad paavsti visiiti tema ametiaja kõige olulisemaks visiidiks, kuna 2006. aastal Saksamaa visiidi ajal tsiteeritud Bütsantsi keisri repliik põhjustas muhameedlaste pahameele, ekskommunikatsiooni tühistamine holokausti eitanud Pius X Vennaskonna piiskopi suhtes ärritas tänavu aga juute.

Benedictus XVI on kolmas paavst, kes Iisraeli on külastanud. Enne teda on Iisraelis käinud vaid Paulus VI 1964. aastal ja Johannes Paulus II 2000. aastal. Iisrael ja Püha Tool sõlmisid diplomaatilised suhted 1994. aastal.