Kohtumisel teatas paavst, et kõige vähem tuleks sallida vaimulike poolt toime pandud kuritegusid, teatas Reuters. See oli esimene kord pärast jaanuaris puhkenud vaidlust, mil paavst kohtus juudi kogukondade esindajatega.
"Meeste, naiste ja laste vastu suunatud raev ja põlastus, mida nimetatakse Šoah’ks, oli inimsusvastane kuritegu," kinnitas paavst. "See peaks olema selge igaühele, eriti neile, kes järgivad Pühakirja traditsioone."
Diskussioon sai alguse 24. jaanuaril, kui paavst Benedictus XVI vabastas ekskommunikatsioonist skismaatilise Pius X Vennaskonna vaimuliku piiskop Richard Williamsoni, kes kinnitas intervjuus, et koonduslaagrites polnud tema arvates gaasikambreid.
Benedictus XVI on antisemitismi mõistnud hukka 2005. aastal Kölni sünagoogi külastades, nimetades holokausti kujuteldamatuks kuriteoks.
"Minu palavikuline palve selle kohutava kuriteo meenutamisel tugevdab meie meelekindlust haavade tervendamisel," märkis paavst 2006. aastal Auschwitzi koonduslaagrit külastades.
Tema eelkäija Johannes Paulus II selgitas 2000. aastal visiidil Iisraelis: "Me loodame, et juudid tunnustavad, et kirik mõistab äärmisel viisil hukka antisemitismi ja rassismi kõik vormid, mis vastanduvad kristluse printsiipidele."
Paavst külastab mais Iisraeli.