Tuhanded noored katoliiklased üle maailma on juba kogunenud Sydneysse, kus 15.-20. juulini toimub suurem sündmus kui 2000. aastal samas toimunud olümpia, kirjutas The New York Times.

Eelmise paavsti Johannes Paulus II poolt algatatud festival ei sisalda ainult missasid ja religiooseid üritusi, vaid ka kontserte täis muusikat ning tantsu. Rohkem kui 165 vabaõhukontserti kavad varieeruvad religioossest muusikast heavy metal´i, jazzi ning räpini, kirjeldas ürituse korraldaja.

“Ülemaailmsete noortepäevade eesmärk on tugevdada kohale saabuvates noortes inimestes usku jumalasse,” ütles Austraalia katoliku kiriku juht kardinal George Pell. Kirik usub, et Benedictus XVI, kes on oma 81 eluaastaga vanim ametisse valitud paavst, suudab endiselt kaasa haarata ning võluda noori.

„Me ootame pikkisilmi, mis jumalal meie jaoks välja mõelnud on,“ sõnas ameeriklane Wayne Bolduc, kes on üks umbes poolest miljonist Sydneysse sõitnud palverändurist.

Üritusele leidub siiski ka ohtralt vastaseid, mille üheks põhjuseks on kindlasti ka mõni päev tagasi lahvatanud skandaal, mille põhjustajaks oli järjekordne seksiskandaal. Politsei on seoses peagi algava sündmusega sulgenud enam kui 300 teed ning mundrikandjatele on antud õigus iga palverändurite vastu ebaviisakas protestija arestimajja viia. Sydneys töölkäijatel on ametivõimud soovitanud võtta vabad päevad või vähemalt vältida linna tulekut.