Kohtumisel Angola presidendi Jose Eduardo dos Santosega rõhutas paavst ka võitlust vaesusega, vahendas Reuters. Riiki laastas kuni 2002. aastani kodusõda, mis nõudis pool miljonit inimelu.
"Teie maa on külluslik ja teie rahvas võimekas," märkis paavst Angola kohta. "Kasutage neid eeliseid, et ehitada rahu ja üksteisemõistmist inimeste vahel."
"Ma kutsun teid mitte järele andma tugevama õigusele!" lisas paavst. "Jumal on võimaldanud inimestel usu ja mõistuse tiibadel lennata üle nende loomulike tendentside."
Kuna kaks kolmandikku riigi rahvastikust elab allpool vaesuspiiri, pidas paavst vajalikuks tõhustada võitlust vaesusega.
"Angola piirides on liiga palju vaeseid, kes nõuavad oma õiguste respekteerimist," ütles paavst. "Allpool vaesuspiiri elavate angolalaste hulka ei tohiks unustada."
Angola on teisipäeval Aafrikasse saabunud paavsti viimane sihtkoht. Paavsti visiit kulmineerub pühapäeval peetava missaga, kuhu oodatakse kuni poolt miljonit inimest.
Benedictus XVI on teine paavst, kes külastab Kameruni ja Angolat. Tema eelkäija Johannes Paulus II käis Angolas 1992. aastal ning Kamerunis 1985. ja 1995. aastal.
Mais plaanib Benedictus XVI väisata Püha Maad. Ta on oma ametiaja jooksul külastanud Austraaliat, Austriat, Brasiiliat, Hispaaniat, Poolat, Prantsusmaad, Saksamaad, Türgit ja USA-d.