Oma üheteistkümnenda pastoraalse välisvisiidi käigus külastab paavst Kameruni ja Angolat, teatas Reuters. Visiit Aafrikasse on oluline just seetõttu, et sel mandril kasvab katoliiklaste hulk võrreldes ülejäänutega kõige jõudsamalt.

"Ma mõtlen nälja, haiguste, ebaõigluse, vennatapulike konfliktide ja kõikide vägivallavormide ohvritele, mis õnnetult ahistavad lapsi ja täiskasvanuid hoolimata misjonäride, preestrite, vaimulike ja vabatahtlike tegevusest," rõhutas paavst visiidi eel peetud jutluses.
Kardinal Paul Cordese arvates soovib paavst visiidi käigus otsida solidaarsust majanduskriisis vaevleva Aafrikaga, teatas uudisteagentuur Zenit.

"Mõnikord räägivad teod rohkem kui sõnad," rääkis Cordese ajakirjanikele. "Kui paavst siirdub Aafrikasse, on kommentaatorite ja uudisteagentuuride pilgud pööratud sellele mandrile."
Kardinal Cordese meelest otsib paavst Aafrikast ka inimlikku ja vaimset lähedust.
"Ma olen olnud Sudaanis ja olen näinud, et raha pole midagi väärt," kinnitas kardinal.
Aastaid paavsti tundva kardinali sõnul ei meeldi Benedictusele tegelikult reisida.
"Johannes Paulus II-le meeldis reisida, aga Benedictus XVI-le on see ohver," märkis ta. "Ta teeb seda, kuna peab seda nii kasulikuks kui vajalikuks."
Mõlemas riigis ootavad katoliiklased Benedictus XVI visiiti pikisilmi.
"Paavst Benedictus XVI on karismaatiline liider; pühamees, kes tuleb minu usku kasvatama," märkis 55-aastane Kameruni ärimees Augustine Meh Zang AP-le. "Meie oleme inimestena teinud liiga palju väärtegusid ja patte."
Paavst kohtub visiidi käigus ka mõlema riigi presidendi ja valitsusjuhiga.
Benedictus XVI on teine paavst, kes mõlemat riiki külastab. Tema eelkäija Johannes Paulus II käis Angolas 1992. aastal ning Kamerunis 1985. ja 1995. aastal.
Mais plaanib Benedictus XVI väisata Püha Maad. Ta on oma ametiaja jooksul külastanud Austraaliat, Austriat, Brasiiliat, Hispaaniat, Poolat, Prantsusmaad, Saksamaad, Türgit ja USA-d.