Rängad mussoonvihmad on ulatuslikel aladel Bangladeshis ja Indias tekitanud suuri üleujutusi, milles on hukkunud sadu inimesi, oma kodudest on sunnitud pagema aga vähemalt 20 miljonit inimest.

Kõige rohkem on kannatanud India osariigid Assam, Bihar ja Uttar Pradesh, niisamuti kui suur osa Bangladeshist. Juba paarkümmend päeva peaaegu katkematult kallanud vihm on tõstnud jõed üle kallaste. Ilmaennustus lubab aga jätkuvaid sadusid, seda eriti India keskosas.  

Himaalajast lõunasse jäävad viljakad alad on üle ujutatud, sinna on saadetud appi sõjavägi inimesi evakueerima. Valitsuste arvestuste kohaselt on Indias sunnitud tulvavete tõttu kodu maha jätma 14 miljonit ja Bangladeshis viis miljonit inimest. Assami osariigis on valitsus suutnud paigutada laagritesse umbes 100 000 inimest, veel sajad tuhanded aga püüavad omal käel hakkama saada, ronides vee eest kõrgematele aladele.

Taifuun Jaapanis

Neljapäeva õhtul tabas Lõuna-Jaapanit taifuun Usagi (jaapani keeles “küülik”), liikudes eile edasi Jaapani mere kohal ja raugedes ilmselt täna õhtul Hokkaido põhjatipu kandis. Esialgseil andmeil ei saanud inimesed surma, küll aga vigastada, ning tuhanded pidid kodudest lahkuma, et kindlamais kohtades varju leida.

Koos taifuuniga tuli aga ka väga soe õhumass, näiteks Kashiwazaki piirkonnas tõusis temperatuur 40 kraadini, tekitades rahvale veelgi kannatusi piirkonnas, mida alles juuli keskel tabas tugev, 11 inimelu võtnud ja ohtlikult tuumajaama kahjustanud maavärin.