Maavärina epitsenter asus Quetta linnast 60 kilomeetrit kirde pool ja raputas riiki just enne koidikut, vahendasid Reuters ja BBC. Kohaliku aja järgi tabas maavärin riiki kell 5.10 hommikul.

Baluchistani provintsi juhtiva ametniku sõnul on seal piirkonnas majade rusudest välja toodud juba 160 surnukeha ning tema hinnangul tõuseb hukkunute arv veelgi, sest päästetööd alles käivad.

Sajad savist ehitatud majad hävisid maavärinas ning mitmed maalihetes, mille maavärin vallandas. Ziarati piirkonna juhi Dilawar Khani sõnul on abi palutud ka valitsuselt, et inimesi aidata. Khan ütles, et ka vigastatute arv on suur, kuid täpset numbrit ei osanud ta anda. Ziarati piirkonnas elab umbes 50 000 inimest.

Enne 6,4-magnituudilist maavärinat tabas riiki veidi väiksema võimsusega maavärin. Quetta elaniku Amjad Hussaini sõnul vallandasid maavärinas linnas paanika.

Quetta linn hävis suures osas 1935. aasta maavärinas, milles hukkus umbes 30 000 inimest. Piirkonna kõige hävitavam, 7,6-magnituudine maavärin oli 2005. aasta oktoobris, milles hukkus umbes 75 000 inimest.

Vaata BBC videot siit.