Prantsuse esiperekonna asjad paistavad kehvasti minevat. Nicolas Sarkozy jäeti väidetavalt ilma Nobeli rahupreemiast, president on sattunud skandaali koos pojaga, kellele on tulus ja mõjus ametikoht organiseeritud, ning presidendiproua on tunnistanud, et ta juba vähemalt kaheksa aastat, isa surmast saadik psühhiaatri juures käib. Ja nüüd siis veel selline lops, et kõige šikim, elegantseim, kurioosseim pariislanna ei olegi eksmodell Carla Bruni-Sarkozy.

Just selliste omadustega naist otsiti ajalehe Le Figaro meelelahutuslisa Figaroscope korraldatud küsitlusega, milles võitjaks valiti hoopis teine endine modell, 52-aastane Inès de la Fressange, kes kogus 29,5 protsenti häältest. 41-aastast esileedit eelistas vaid 8,6 protsenti. Ons tema täht loojumas? Raske öelda, pealegi on asjatundjate meelest Carla-maania niikuinii pigem rohkem levinud välismaal.

Pealegi on madame de la Fressange kindlasti võitu väärt, kas või vanade aegade meenutuseks. Kaheksakümnendatel, veel enne supermodellide ilmumist, oli ta Karl Lagerfeldi muusa ja temast sai Chaneli reklaaminägu peaaegu kõiges, parfüü-midest kelladeni. Võistluse „La Parisienne 2009” finaalis olid lisaks neile kahele veel näiteks näitleja Chiara Mastroianni (Catherine Deneuve’i tütar) ja laulja Arielle Dombasle (filosoof Bernard-Henri Levy naine).