Leningradis sündinud Vladimir Gundjajev tunnistas kümme aastat tagasi ajalehele Izvestja Mordvii oma soome-ugri päritolu, vahendas vabariigi ametlik portaal www.e-mordovia.ru Teine portaal Mari Uver märkis, et Kirilli suguvõsa pärineb Nižni Novgorodi oblastis Lukojanova väikelinna lähistelt.
"Ma tunnen siin oma sünnimaad," kinnitas Kirill tookord. "Obrotšnoje küla on meie suguvõsa pesa. See oli koht, kus elasid minu vanaisa ja minu isa."
"Ma tulin siia poisina," lisas ta. "Siis, pärast pikka pausi, 1969. aastal tulin taas juba preestrina kui minu vanaisa suri."

Professor Semjon Tšernõhh on veendunud, et perekonnanimi Gundjajev tuleneb traditsioonilisest soome-ugri mehenimest, mis maridel on "Kundei," ersadel ja mokšadel aga "Gundjai." See nimi tuleneb põlisest soome-ugri sõnast „kunda,“ mis tähendab „konda,“ „maad.“ Seega tähendaks „Gundjajev“ vene keeles „kaasmaalast.“

"Selle piirkonna elanikud on peamiselt ersad," märkis koduloouurija Faina Kedjarkina. Patriarhi vanaisa Vassili Stepanovitš Gundjajev sündis 1879. aastal.

Smolenski ja Kaliningradi metropoliit Kirill valiti patriarhiks 27. jaanuaril ja pühitseti 1. veebruaril ametisse.