Piloot üritas maanduda soos, et pehmendada kokkupõrget, kuid maandumise ajal rebenes lennuk kaheks.

Mõned ellujäänud rääkisid, et põgenesid põlevast vrakist keset rahetormi ning sumpasid mudas, et eemale pääseda.

Politseileitnant David Mori sõnas AP-le, et 41 inimst sai surma, 56 on viidud haiglaravile. „Oli ka inimesi, kes kõndisid õnnetuspaigast ära omal jalal, nad polnud viga saanud,” ütles Mori. „Pole väga selge, kui palju neid oli.”

Hukkunute hulgas oli vähemalt kolm välismaalast – ameeriklanna, itaallane ja colombialanna.

Lennuk tegi tiiru ümber lennuvälja ja kukkus siis kiirtee lähedal alla. Enne õnnetust teatas piloot lennujuhtidele, et ei saa maanduda, kuna piirkonnas oli tugev tuul ja tugev vihmasadu.

TANSi pressiesindaja Jorge Belevan ütles, et lennukis oli 92 reisijat ja kaheksa meeskonnaliiget.

Eelmisel nädalal kukkus Venezuelas alla Colombia West Caribbean’i lennufirmale kuulunud lennuk, 152 inimest sai surma. Kaks päeva varem hukkus 121 inimest, kui Küprose lennufirma Helios Airwaysi Boeing kukkus Kreekas Ateena lähedal alla.

10. augustil kukkus Tallinna lähedal merre Copterline’i helikopter Sikorsky C76+, kõik pardal olnud 14 inimest hukkus. 6. augustil toimus lennuõnnetus Sitsiilia lähedal, kus Tuneesia firma Tuninteri lennuk alla kukkus ja hukutas 16 inimest.

2. augustil toimus Torontos lennuõnnetus, kui Air France’i Airbus sõitis maandumisrajalt välja, õnneks jäid kõik 309 pardal olnud inimest ellu.