Peterburist pärit Mironov leiab, et linnal võiks ka ametlikult olla kõrgem staatus kui praegu ning Piiter võiks saada riigieelarvest üldriiklike funktsioonide täitmiseks lisaraha. Mironovi ja Peterburi linnapea Vladimir Jakovlevi koostatud seaduseelnõu näebki ette põhiliselt eriotstarbeliste eelarverahade suurendamist. Praeguseks olevat see eelnõu juba nii kaugel, et läbib juriidilist ekspertiisi.

Moskva linnavõimud suhtuvad aga piiterlaste initsiatiivi üsna skeptiliselt. Moskva duuma esimees Vladimir Platonov ütles ajakirjanikele, et see on ju tore, kui asju aetakse seaduste vastuvõtmise teel, kuid Venemaa pealinnaks on riigi põhiseaduse kohaselt ikkagi Moskva. Pealegi ei saa isegi Moskva esindusfunktsioonide täitmise eest riigi rahakotist mitte kopikatki.

“Kui kõigi kõrgete kohtumiste, assambleede ja komisjonide eest saaks arveid esitada, tuleks kokku päris kenake summa”, ironiseeris Moskva aselinnapea Valeri Shantsev. Kuid samas on Moskva saanud pealinna koorma kandmise eest mitmete ettevõtete aktsiaid ning linnavalitsus ise ajab litsentside ja lepingutega üsna tulusat äri. Pealegi on Moskvas registreeritud enamik Venemaa suurfirmasid, nagu näiteks Gazprom ja Lukoil, mis maksavad lõviosa kõikidest Venemaa maksudest.

Piiteril midagi sellist vastu panna ei ole ja linnal napib raha isegi kõige elementaarsemaks ajalooliste ja kultuuriväärtuste korrashoiuks. Peterburist pärit president Putingi on seisukohal, et teise pealinna muuseumid ja pargid on kogu rahva omand ja riik peaks nende säilitamiseks ikkagi omalt poolt õla alla panema.

Mõned Moskva-kesksed asjamehed arvavad aga, et Mironovi ettepaneku taga pole muud, kui soov Putinile pugeda.