Nädalavahetusel toimunud valimistel korjasid Põlissoomlased ligi 20 protsenti häältest, mis tähendab 39 kohta riigi 200 kohalises parlamendis.

Põlissoomlaste kohta on öeldud, et nad on populistid, natsionalistid, paremäärmuslased ning sisserände vastased. Partei toetajad ning funktsionäärid siiski üldjuhul sellise kirjeldusega ei nõustu.

Eelmainitud märksõnadega iseloomustatakse sageli ka Rootsi Demokraate, kes murdsid riigi parlamenti möödunud valimistel ning omavad positsioone ka mitmetes omavalitsustes.

Rootsi ajakirjandus end reeglina parteid kritiseerides tagasi ei hoia, kuid eelmistel parlamendi valimistel kogusid Rootsi Demokraadid üle viie protsendi häältest, mis tõi kaasa 20 kohta 349 kohalises parlamendis, kuid samas ka praktiliselt täieliku isolatsiooni teiste valituks osutunud parteide poolt.

Taanis saatis 2007. aasta parlamendi valimistel sisserändajate vastaseks ning parempopulistlikuks peetavat Taani Rahvapartei võrdlemisi suur edu. Korjati 13,9 protsenti häältest, mis tähendas 25 kohta riigi 179 kohalises parlamendis. Taani Rahvapartei on opositsioonis, kuid avaldab sageli olulist toetust liberaal-konservatiivsele vähemusvalitsusele.

Taanis toimuvad parlamendivalimised tänavu novembris ning jälgida piirkonnas valitsevaid poliit-trende, siis võib oletada, et Taani Rahvapartei kehvemat tulemust kui eelmine kord ei tee.

Norras otseselt radikaalseks ning paremäärmuslikuks peetavat parteid parlamendis ei ole, kuid siiski võib teatud määral populistlikuks ning natsionalistlikuks pidada sealset Progressi parteid, kes kogus kahe aasta eest toimunud valimistel 41 kohta 169 kohalisest parlamendist. Suuruselt teine häältesaak siiski valitsusse pääsemist nende jaoks ei tähendanud.

Eestis näitasid märtsikuised riigikogu valimised, et siinsetel rahvusradikaalidel parlamenti asja ei ole.

Kõige lähemale sellele eesmärgile jõudis Iseseisvuspartei, mille liikmetel õnnestus koguda 2571 häält ehk 0,4 protsenti valjaskonna toetusest.

Teatud määral võib Põlissoomlaste sarnaseks nähtuseks pidada ka üksikandidaate, kuid nende seas tegid parima tulemuse inimesed, kes ei ole esimeses järjekorras tuntud oma radikaalsete mõtete järgi. Ükiskandidaadid kogusid möödunud riigikogu valimistel üle 15 tuhande hääle ehk umbes 2,8 protsendi valimas käinute toetusest.