Kopterid tõid piirkonda mässupolitseinikke, et ajada laiali katoliiklaste surnuaeda tungida üritanud protestantidest noori. Politsei teatel tulistati välja vaid üks plastikkuul ning oma võidumarsiga katoliiklaste linnaossa mitte pääsenud Oranje Ordu liikmete ja pooldajate meeleavaldus kulges rahulikult.

Briti ja Iiri valitsusjuhid jätkasid samal ajal pingutusi läbimurde nimel takerduvas rahuprotsessis. Põhja-Iirimaal enamuses olevad protestantidest unionistid keelduvad nimelt katoliiklasi rahuleppes ette nähtud ühisvalitsusse võtmast enne, kui Iiri Vabariiklik Armee pole alustanud relvade loovutamist ning süüdistavad peaminister Tony Blairi Iiri-meelsete vabariiklaste toetamises.

Juba aastaid vägivaldselt lõppenud Drumcree paraadi õnnestus sel aastal siiski vaos hoida tänu barrikaadidele, kaitsekraavidele ja okastraattõketele, mis katoliiklaste kvartali piiridele ning ümberkaudsetele väljadele paigutati. Tuhanded oranjelased ei pääsenud seetõttu oma eesmärgile ning piirdusid protestiavalduse üleandmisega politseile. Enamik marssijaist läks seejärel laiali, öö saabudes aga kogunesid väheke vägivallatsema noortekambad.

Reuters/BNS