Väidetavalt satelliiti kandnud rakett Taepodong-2 saadeti teele ööl vastu pühapäeva ja Põhja-Korea jõudis juba kuulutada suurt edu kosmose hõlvamisel: nende tehiskaaslane olevat edas­tanud orbiidilt esimesi signaale, täpsemalt isikukultuslikke meloodiaid Kim Il-sungist ja Kim Jong-ilist. Kuid Jaapani ja USA kinnitusel kukkusid raketi mõlemad järgud  Vaiksesse ookeani.

Jaapanis ja Lõuna-Koreas suurt muret tekitanud raketikatsetus korraldati naaberriikide protestist hoolimata ja sellele eelnes ka Pyongyangi otsene sõ­ja­ähvardus, kui nood peaksid üritama seda takistada. Nimelt on mandritevahelisel raketil Tae­podong – mis seni küll ei suuda veel USA territooriumini lennata – eelkõige sõjaline otstarve.

Musudan-ri stardiplatvormilt teele saadetud raketi esimene järk kukkus merre 280 km enne Jaapani territooriumi, teine aga lendas üle Honshu saare põhja­osa ja langes koos lastiga ookeani enam kui 2100 km Jaapanist idas. Jaapani ja USA võimud hindasid raketikatsetuse lõppkokkuvõttes ohutuks ega pidanud vajalikuks seda alla tulistada.

Satelliidi orbiidile saatmise õnnestumise korral oleks Põhja-Koreast saanud maailma kümnes kosmoseriik.