Laupäeval külastas Pyongyangi Hiina Kommunistliku Partei suhete osakonna juht Wang Jiarui, et veenda Kimi kõnelusi jätkama.

„Me naaseme kõnelustelaua taha, kui tingimused kuuepoolseteks kõnelusteks on küpsed ja seda tänu huvitatud osapoolte jõupingutustele,” vahendas Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA Kimi sõnu.

Kim ütles, et USA peab näitama usaldusväärset siirust ning liigutama.”

Põhja-Korea teatas 10. veebruaril esmakordselt avalikult, et omab tuumarelva, samuti teatas kommunistlik riik, et loobub kuuepoolsetest tuumakõnelustest.

Jaanuaris teatasid Põhja-Korea võimud Pyongyangis visiidil olnud USA kongressi liikmetele, et riigil on tuumarelv. USA delegatsiooni liikme, vabariiklase Curt Weldoni sõnul tunnistas talle tuumarelva evimist asevälisminister Kim Kye-gwan, kes siiski lisas, et see on vaid kaitseotstarbeline ning Põhja-Korea ei kavatse jääda alatiseks tuumariigiks.

USA, Jaapan, Hiina, Venemaa, Lõuna-Korea ja Põhja-Korea on kohtunud kuuepoolsetel kõnelustel kolm korda, kuid edu pole seal saavutatud. Septembrikuusse oli planeeritud kõneluste neljas voor, kuid see ei saanud teoks.

Tuumakriis Korea poolsaarel algas 2002. aasta sügisel, kui Põhja-Korea tunnistas USA-le, et arendab tuumarelva ning on seega rikkunud tuumarelvastuse piiramise lepet.