Talostutkimuse poolt YLE tellimusel läbiviidud uuringust selgus, et võrreldes augustiga on toetus Põlissoomlastele kerkinud 1,8 protsenti, kirjutas YLE uudisteportaal.

Põlissoomlased on tuntud kui rahvuslik-konservatiivne erakond, kellele on süüks pandud mõningast populismi. Samuti on nad mõista andnud, et ei sooviks Soomes näha nii palju sisserändajaid väljaspoolt Euroopat.

Eelmisel nädalavahetusel toimusid valimised Rootsis, kus pääses esimest korda ajaloos parlamenti paremäärmuslikuks peetavad Rootsi Demokraadid, kelle vaated on küll radikaalsemad, ent paljuski sarnased Põlissoomlaste omadele.

Eelmistel valimistel kogusid Põlissoomlased 4,1 protsenti häältest, mis tähendab, et kui valimised toimuksid täna, siis saaksid nad parlamendis umbes kolm korda rohkem kohti kui eelmine kord. Praegu on Põlissoomlaste käes viis kohta Soome 200 kohalisest parlamendist.

Kui Põlissoomlased naudivad ajalooliselt suurt menu, siis samal ajal suuremad erakonnad kaotanud oma populaarsust.

Valitsuskoalitsiooni neljanda ning kõige väiksema osa roheliste toetus jäi umbes 10 protsendi ümber. Põlissoomlased on alates eelmise aasta suvest saadik nautinud neist suuremat rahva toetust.

Vasakpoolsete toetus on läbi aegade kõige madalam. Vaid 7,2 protsenti soomlastest valiks parlamenti just nemad.

Parlamendivalimised toimuvad Soomes tuleva aasta märtsis.