Alates 1993. aastast tagaotsitav olnud Lo Piccolo, keda peeti uueks Sitsiilia maffia "bosside bossiks", vahistati politseireidi käigus esmaspäeval Palermo lähistel, teatab CNN.  

Antud nimekiri leiti Lo Piccolo alluvatele kirjutatud kodeeritud märkmete hulgast, mis puudutasid Cosa Nostra juhtimist.

Palermo politsei sõnul algasid kümme käsku preambulaga, milles seisis: "Vannun ustavust Cosa Nostrale. Kui ma peaksin reetma, siis põlegu mu liha."

Alapeatükis "Õigused ja kohustused" oli kümme punkti, mis olid mõeldud väärika mafiooso käitumisjuhendiks. Politsei sõnul olid kõik käsud pandud kirja suurte trükitähtedega.

Itaalia ajaleht la Repubblica avaldas väidetava foto paberilehest pealkirjaga "Ristiisa kümme käsku".

Käsud keelavad mafioosodel tolgendada baarides, sõbruneda politseiga ja hilineda kohtumistele. Samuti keelatakse "võtta oma valdusesse raha mis kuulub teistele või teistele perekondadele".

Kümme käsku sisaldavad ka juhiseid, kuidas naistega ümber käia: "Saa ei tohi ihaldada oma sõprade naisi," seisab sissekandes. "Sa pead austama oma naist," rõhutab järgmine käsk.

Kuigi naisküsimusi peetakse tähtsaks, on maffia ikkagi esikohal, sest viies käsk kohustab mafioosot "olema kättesaadav Cosa Nostrale igal hetkel, isegi siis kui su naine sünnitab."

Viimane osa käitumisjuhisest määratleb uute liikmete Cosa Nostrasse võtmise kriteeriumid, öeldes, et organisatsiooniga ei saa liituda need, kes käituvad halvasti ja kel puuduvad moraalsed väärtused.


Sistiilia maffia juht Bernando "Traktor" Provenzano jäi vahele eelmisel aastal pärast 43-aastast edukat varjamist. Novembri alguses võimude poolt tabatud Lo Piccolot peeti tema mantlipärijaks.