Itaalia eriüksuse poolt korraldatud reidide käigus Calabria põhjaosas asuvasse Lombardi tööstusregiooni konfiskeeriti mitmeid maju, autosid, maatükke ning ettevõtteid, vahendab BBC.

Kogu piirkonda kontrollib Calabria maffia, keda seostatakse ka augustis Saksamaal korraldatud kuue inimese tapmisega.

Pärast kuue itaallase tapmist Duisburgis on arreteeritud kolmkümmend inimest, kuid seni pole kellelegi süüdistust esitatud.

Teisipäeval Itaalias toimunud politseioperatsiooni tulemusena arestiti samuti mitmed pangaarved, mille arvatavad omanikud on seotud organiseeritud kuritegevusega.

Operatsioon teostati kaks nädalat pärast `Ndrangheta tippbossi 57-aastase Pasquale Condello vahistamist Calabrias.

Kuigi 220 miljoni dollari väärtuses kuritegelikul teel teenitud tulu konfiskeerimine võib kõlada uhkelt, on ekspertide hinnangul siiski tegemist vaid murdosaga Euroopa juhtiva kuritegeliku grupeeringu sissetulekutest.

Eelmisel aastal Itaalia parlamendis tutvustatud raporti kohaselt on `Nrangheta jõuliselt laiendamas oma operatsioone kõikjal Euroopa riikides, Ameerika Ühendriikides, Argentiinas ja Austraalias.

Calabria maffiast on ekspertide kinnitusel tänaseks saanud tunduvalt suurem ohuallikas kui Cosa Nostrast, kuna tihedalt perekondlikel sidemetel rajanevat organisatsiooni ei juhita klassikalise püramiidsüsteemi abil, mis muudab kuritegelike skeemide paljastamise võimudele tunduvalt raskemaks.