Praha politseid on vahistanud terve rea Rahvusvahelise Valuutafondi ja Maailmapanga aastakohtumis nurjata püüdnud "antiglobaliste".

Väiksemad demonstrantide rühmad üritasid tungida kongressikeskusele lähima metroojaama juurde ning hotelli, kus delegaadid elavad, kuid politsei suutis nad tagasi tõrjuda. Osa meeleavaldajaid möllas kesklinnas, kus kokkupõrked politseiga kestsid hilisööni. Majanduse globaliseerumise vastased lasid ilutulestikurakette, loopisid korravalvureid kividega ja purustasid kauplustevitriine.

Väljakul asunud politseinike hulk oli korral tagamiseks selgelt ebapiisav.

Enne seda blokeeris politsei soomustransportööride ja veekahuritega läbipääsu kongressikeskuse juurde, kahe suurima rahvusvahelise finantsorganisatsiooni aastafoorumi toimumispaika. Meeleavaldajad üritasid politseitõketest mitmest eri küljest mööduda, loopides korravalvureid kivide, pudelite ja isegi süütepudelitega. Õhk oli paks pisargaasigranaatide plahvatustest ja sireeniulgumisest, linna kohal tiirutasid lakkamatult helikopterid. Kui politsei lasi käiku veekahurid, tekkisid mõlemal poolel vigastatud.

Globaliseerumise vastased süüdistavad Maailmapanka ja Rahvusvahelist Valuutafondi vaesuse ja ebavõrdsuse süvenemises ning looduse hävitamises. Nn. antiglobalistid nõuavad mõlema organisatsiooni laialisaatmist. Prahas toimuvad rahutused pole esimesed selletaolised: radikaalid korraldasid manifestatsioone ka eelmise aasta detsembris USA-s Seattle'is Maailma Kaubandusorganisatsiooni tippkohtumise ajal, samuti tänavu aprillis Washingtonis IMF-i ja Maailmapanga foorumite aegu.