Politsei vahistas 1938. aastal toimunud Kristallöö meenutamiseks toimunud rongkäigul 396 äärmuslast, kellest 96 olid välismaalased, vahendab ajaleht Prague Daily Monitor.

Kinnipeetute seas on nii paremäärmuslasi kui tänavatele nende rongkäiku takistama tulnud vasakpoolse ilmavaatega inimesei. Politsei kinnitusel avaldas umbes 1000 vasakradikaali protesti 300-400 neonatsi osalusel toimunud rongkäigule, mille toimumiseks ei olnud luba andnud ka Praha linnavõim.

Linnavalitsuse keelust ärritatud neonatsid üritasid rünnata Praha juudi kvartalit, kuid 1600 korda tagama saadetud politseinikku suutsid ära hoida paremäärmuslaste tungimise kvartalisse.

Paljud rünnakus osalenud neonatsid olid relvastatud kumminuiade, kaigaste, nugade, kirveste, isetehtud pürotehnika ja gaasirelvadega. Neonatsidele avaldasid vastupanu vasakradikaalid, kuid Tšehhi märulipolitseil õnnestus vaenutsevad osapooled teineteisest lahutada ning hoida ära paremäärmuslaste tungimine juudi kvartalisse.

Kõige ohtlikum intsident leidis aset juudi kvartali lähistel asuva õigusinstituudi ees, kus üks neonats tulistas gaasipüstoliga rahva sekka. Tulistajat ründasid seepeale anarhistid ning läbipekstud paremäärmuslane toimetati lõpuks haiglasse.

Praha päästeteenistuse andmetel sai kokkupõrgetes vigastada kokku seitse inimest, kellest üks oli politseinik.

Olukord rahunes alles öötundidel, kui politsei asus veelgi karmistama turvameetmeid ning neonatsid asusid sündmuskohast lahkuma.

Kristallöö toimus 1938. aastal vastu 10. novembrit, kui peksti puruks ja rüüstati nii natsi-Saksamaal kui Austrias juutide kodusid, poode ja sünagooge.