Areva, mis on üks maailma suurimaid tuumaenergia firmasid, ehitab spetsiaalselt Fukushima tuumajaamast pärit radioaktiivse vee puhastamiseks uue puhastusjaama.

Puhastusjaamas kasutatakse veest joodi radioaktiivsete isotoopide väljasaamiseks keemilisi aineid, selle protseduuri tulemusel on võimalik radioaktiivsust vees vähendada esialgsest tasemest 1000- 10 000 korda. Selline puhastusmeetod on Prantsusmaal laialt kasutusel. Puhastusjaamas on võimalik puhastada 1200 tonni vett päevas.

TEPCO on prantslaste abiettepaneku vastu võtnud. Puhastatud vett loodetakse kasutada ülekuumenenud reaktorite jahutamiseks. Plaanide kohaselt on vee puhastamisega võimalik alustada juunikuus.

Eile pumbati Fukushima tuumajaamas teise reaktori turbiinihoone keldrist välja 210 tonni radioaktiivset vett, kiirusega 10 tonni tunnis. Selle tulemusel langes radioaktiivse vee tase keldrites ühe sentimeetri võrra.

TEPCO plaanib teise reaktori turbiinihoone keldritest välja pumbata 25 000 tonni radioaktiivset vett.

Viimastel andmetel on raporteeritud veetaseme kerkimisest ka viienda ja kuuenda reaktori hoonete keldrites, mis on ühendatud kolmanda ja neljanda reaktori hoonete tunnelitega.

Kokku on praeguste arvutuste kohaselt tuumajaama keldritesse, kraavidesse ja tunnelitesse kogunenud 67 500 tonni radioaktiivset vett