Nelja aasta pärast 69-aastane Clinton olevat selle peale vaid naernud. Võib-olla aga naeris ta ka hiinlase mõningase iroonia peale, sest parajasti käib Hiina enda juhtkonnavahetus, milles üheks teguriks on ka liidrite vanus: just umbes selles Clintoni tulevases vanuses meeste asemel peetakse vajalikuks panna tippu kümnendi võrra nooremad.

Pärast 2008. aastal demokraatide eelvalimistel Obamale alla jäämist, eriti aga umbes viimase aasta jooksul on Clinton korduvalt välistanud 2016. aastal taas presidendiks kandideerimise. Kuid nii mõnigi vaatleja on osutanud, et mõnes intervjuus on ta ukse siiski paokile jätnud. Tasa ja targu ettevalmistusi on nähtud ka tema – aga samuti Bill Clintoni – viimase aja otsustes ja tegudes.

Nii kinnitas Clinton tegelikult juba varem teatavaks tehtud otsust, et ta lahkub välisministri kohalt peatselt pärast Obama ametisse vannutamist. Ta on öelnud, et kavatseb kirjutada raamatu aastaist Ameerika tippdiplomaadina. Aga kaua ühte raamatut ikka kirjutatakse, kolme aasta pärast oleks ta vaba kampaaniaks ja vaba ka Obama teise ametiaja prohmakatest, mida paraku ikka ette tuleb.

Mis aga puutub Bill Clintonisse, siis tema jõulist osalemist Obama kampaania lõpusirgel on nähtud ka Hillary kampaania eelmänguna. Nimelt on võimalik põhjendada, et Hillaryle võib olla kasulikum Obama jäämine Valgesse Majja veel neljaks aastaks, et mitte kandideerida ametis oleva vabariiklase vastu 2016. aastal, mil tõenäoliselt on majandustsükkel tõusufaasis.