Rahvusbolshevik Limonov võtab kampa need, kes on valmis verd valama

Moskva Eduard Limonovi (55) juhitava Rahvuslik-Bolshevistliku Partei sümboliks on hitlerliku imidzhiga sirp ja vasar valges ringis punase kanga peal. Partei ajaleht Limonka propageerib oma vaateid pealkirjade all ”The best of Mussolini” ja ”Neoleninism 21. sajandil”. Põhikonkurendiks on Aleksandr Barka-shovi Üldrahvalik Rahvuspartei, mille sümboliks on mustad nahktagid ja haakrist.

Mida te oma liikumisega saavutada tahate?

Võitleme nii psühholoogilise kui ka territoriaalse agressiooni vastu. Kaotasime ju Nõukogude Liidu lagunemisega kolmandiku oma parimatest maadest lõunas: Kesk–Aasias, Kasahstanis ja Ukrainas. Meie loosungiks on: ”distsipliin, tööarmastus ja kord”. Parteisse pääseb see, kes peab omaks Vene ajalugu ja tsivilisatsiooni, kes on valmis valama verd Venemaa eest. Oma rakuke on meil 47 regioonis Venemaal, liikmeid on ligi 6000.

Kas teie arvates on ka Baltimaad iidne Vene ala?

Erilist riiklust pole teil, välja arvatud Leedul, ju kunagi olnud. Olete olnud tõugata-lükata. Raske öelda, on see olnud õnn või õnnetus. Baltlastel on Vene ajaloos olnud suur roll. Kui revolutsiooniks läks, tulite ju kohe kaasa. Läti punaseid kütte ja Baltikumist pärit komissare mäletavad kõik.

Narva rajoon peaks otse loomulikult kuuluma Venemaale, nii nagu ka Kohtla-Järve, sest enamuses elavad seal venelased. Tallinn on siiski kahtlemata Eesti linn. Vene elanikkond ei too nagunii kunagi õnne ei Lätile ega Eestile, nad on sisemiseks pommiks. Mingit iseseisvat riiki teil sedasi ei tule, sest venelased on rahutu rahvus. Igati mõistlik oleks loovutada Venemaale kõik territooriumid, kus elab venelasi enam kui 50 protsenti.

Kuidas suhtute konkurenti – Barkashovi rahvusparteisse?

Sümpaatiaga. Barkashov mei-le isiklikult eriti ei meeldi. Ta ei poolda meie parteide liitumist. Nii me võitlemegi ühtede ja samade noorte inimeste hingede eest. On täielik absurd pidada meid või barkashovlasi fa-shistideks. Me ei tee midagi seadusevastast, sümboolika on lihtsalt stiili küsimus, me pole valanud tilkagi verd, ka Haagi kohus mõistaks meid õigeks.

Kas relvastatud võitlusega oleks võimalik parandada elu Venemaal?

Kui ka edaspidi takistavad ametnikud meie partei arengut, tuleb mõtlema hakata partisanivõitlusele. Mingeid relvi meil praegu mõistagi ei ole. Venemaal on 29 omonovlaste diviisi. Nende vastu oleks vaja, kohe ei teagi... kuulipildujaid ja mida kõike veel. Meie põhiline relv on võimas ideoloogia, millega tuleb kaasa üha enam rahvast. Muide, meie ajaleht on kättesaadav ka Riias ning Ukrainas Sevastoopolis.

Teie ajaleht kuulutab revolutsiooni...

Hädavajalik on vahetada Venemaal välja vastik ametnike-võimurite klass, kes kujutab endast endiste aegade varaste ja korruptantide nomenk-latuuri. Samas ei räägi me vene rassi puhastamisest. Näiteks burjaatide ja tatarlaste seas on meil palju toetajaid.

On teil barkashovlaste kombel pretensioone juutidele?

Barkashov vaadaku ise, kuidas ta tülist välja tuleb. See ei ole tegelikult poliitika, mida nad teevad, vaid halvasti ohjeldatud rahvuslik emotsioon.

Mida te Mussolinis hindate?

Ta oli superandekas poliitik, nagu ka Lenin oli väga võimekas riigimees. Usun, et paljud liberaalsedki poliitikud on mõlemalt palju kasulikku üle võtnud. Mussolini oli suurepärane massipsühholoogia asjatundja. Meie lihtsalt ei varja, et ka kurjageeniuselt Hitlerilt on, mida õppida.