Sündmuspaigal viibinud tunnistaja sõnul sihtis mees presidenti, kuid kõrvalseisjad tormasid talle kallale, mistõttu ta ei saanud korralikult tulistada.

”Keegi lõi teda vastu kätt ja ma haarasin relvast, mille küljest kukkus mingi metallitükk. Keegi kolmas tõukas püssitoru ülespoole,” kinnitas politseile tulistaja kõrval seisma sattunud 50-aastane Mohamed Chelali.

Kära peale tõttasid ligi politseinikud, kes püssimehe kiiresti kahjutuks tegid ja minema toimetasid. 25-aastane vahistatu kuulub uusnatslikesse ringkondadesse, teatas politsei.

”Politseiprefektuur kinnitab, et presidendi saabumisel Place de l’Etoile’ile võeti vahi alla üks isik. Ta oli sooritanud ühe lasu 22-kaliibrisest püssist,” seisab avalduses.

Mehe nimi on Maxime Brunerie ja ta on teadaolevalt üliõpilasrühmituse GUD (Kaitse-uniooni Grupp, asutatud 1968) liige, politsei andmetel seotud ka skinhead’ide liikumisega. Politsei kahtles eile tema vaimses tervises.

Prantsuse rahvuspüha paraad, millel osales 4000 sõdurit ja 90 õhusõidukit, kulges häireteta. Paraadil osales külalisena ka New Yorgi tuletõrjujate esindus.

14. juulil 1789 algas rahvamasside rünnakuga Bastille’ kindlusvanglale Prantsuse revolutsioon, kindlus ise hiljem hävitati.