Putin teatas, et kaitsekulutuste suurendamiseks eraldatakse Abhaasiale järgmisel aastal 16 miljardit rubla (5,4 miljardit krooni), vahendas Reuters. Raha läheb nii Abhaasia ja Gruusia vahelise mitteametliku piiri kindlustamiseks, kui ka regioonis asuvatele Vene baasidele.

"Seoses praeguse Gruusia juhtkonnaga ei saa midagi välistada," ütles Putin ühele Abhaasia ajakirjanikule, kes küsis temalt sõja taaspuhkemise kohta. "Me teeme vajalikke jõupingutusi koos Abhaasia jõustruktuuridega, et luua kaasaegset piirikaitset."

Putin lubas Abhaasia eelarvet järgmisel aastal toetada veel 2,5 miljardi rublaga (846 miljonit krooni). Ta lisas, et külastas Abhaasiat viimati nõukogude ajal, viibides tookord ehitusmalevas.

"Ma teenisin tolle aja kohta tohutu summa – 800 rubla," rääkis Putin. "Selle raha eest ostsin ma palitu, mida ma kandsin 15 aastat."

Venemaa viis augusti algul regioonis asuvad üksused kõrgendatud lahinguvalmidusse, kuid tookord lükati ümber Lõuna-Osseetia liidri Eduard Kokoitõ väide, nagu oleks Moskval plaanis piirkonnas asuva väekontingendi arvu suurendada. Eelmisel kuul külastas Põhja-Kaukaasiat Venemaa president Dmitri Medvedev.

Pärast eelmisel aastal toimunud sõda kuulutas Abhaasia välja iseseisvuse, seda on tunnustanud vaid Venemaa ja Nicaragua. Venemaa on asunud Abhaasiasse rajama baase. Esialgse plaani järgi tahtis Vene armee Abhaasiasse tuua 3700 sõjaväelast, aga majanduskriisi tõttu vähendasid nad seda arvu 1800 mehe peale. Venelaste kõige moodsama relvastusega jalaväebrigaad koos tankidega T-90 hakkab baseeruma Gudautas, kuhu tuleb ka lennuväebaas. Lisaks lubab 49 aastaks tasuta sõlmitud baaside leping ehitada Venemaal oma mereväele tugipunkti Otšamtširasse. Administratiivpiiri Gruusiaga on juba võtnud enda valdusse Venemaa piirivalve.