„Pole vaja illusioone. Kõik need inimesed ei lahkunud poliitiliselt areenilt. Nende nimed leiate te mõnede parteide kandidaatide ja sponsorite seas. Nemad soovivad revanši võtta, naasta võimule ja mõjusfääridesse ning restaureerida oligarhide režiimi,“ vahendas Interfax Putini sõnu.

Putin selgitas, et nad on need inimesed, kes 90-aastatel kõrgetel ametikohtadel olles tegutsesid riigi ja ühiskonna kahjuks ning teenindasid oligarhide struktuuride huve ja raiskasid rahvusvara. Putini hinnangul muutsid nad eelmise sajandi lõpul Venemaa massiliselt vaeseks ja soosisid totaalset altkäemaksuvõtmist, millega praegune võim on sunnitud võitlema.

Vene president märkis: „Meie oponente ühendab soov meid eraldatuna näha. Kedagi tahetakse oma poolele tagasi võita ja talle hüvesid jagada, kelleltki tahetakse hoopis varastada. Praegu tulevad nad tänavatele: nad õppisid lääne spetsialistidelt, treenisid naabervabariikides ja meil hakkavad seda praktiseerima.“ Ta lisas, et kui need inimesed võimule tulevad, siis teevad nad vaid üht asja: hakkavad küüniliselt ning särasilmi varastama ja oma kukrut täitma.

Putin avaldas, et teda hämmeldavad poliitilised spekulatsioonid raskustega riigis. „Me näeme probleeme ja töötame nende lahendamise kallal, aga spekuleerivad need, kes kümnete aastate jooksul riiki juhtisid ja jätsid inimesed 80-aastate lõpul ilma elementaarsete teenusteta ja kaubata, ilma lihata ja tikkudeta, seebita, suhkruta ja soolata. Oma poliitikaga valmistasid nad kahtlemata ette kõik tingimused Nõukogude Liidu lagunemiseks.“