"Ja miks me üldse ütleme, et Ukrainas on kriis?" küsis Illarionov konverentsilavalt. "See on ju taas Putini jutt, nagu oleks probleem kusagil väljaspool Venemaa piire. Toimub Ukraina ja Venemaa sõda. Venemaa on seda ette valmistanud, need plaanid koos väeosade liikumise suundadega on isegi avalikus ajakirjas ära trükitud. Ukraina ei saa sõjale vastata kuidagi mittesõjaliselt."

„Ent ikka veel ei kontrolli Ukraina oma õhuruumi, ei kontrolli maismaapiiri ning kõigi nähes sõidavad Ukrainasse sisse Venemaa Kamaz-veoautod, mis toovad pagan teab mida ja viivad välja pagan teab mida. Ukraina peab tegema sõjalise plaani ja selle ellu viima," jätkas ta.

Illarionovi sõnul ärgu Lääs korrutagu, et "meie ei sekku sõjaliselt". Iga kord, kui need sõnad Obamalt või Euroopa riigijuhtide suust kõlavad, provotseerivad need president Putinit järgmisi vallutusi tegema.

 „Putin on intelligentne, hästi kalkuleeriv ja signaale analüüsiv inimene."

Andrei Illarionov oli aastatel 2000 kuni 2005 president Vladimir Putini majandusnõunik. Ühtlasi oli ta Putini esindaja G7 ja nende liitlastega suhtlemisel. 2006. aastast on Illarianov tööl Washingtonis Cato Instituudis. 10. märtsi 2010. aastal kirjutas ta alla Venemaa opositsiooni pöördumisele „Putin peab lahkuma".