Ta kutsus suurriike vastastikku võimaldama juurdepääsu energiaressurssidele, et tagada maailmas energeetikaalane turvalisus ja kinnitas, et Venemaa tahab saada võimalikult rohkem energiaekspordi transiidisuundi, vahendas Reuters. Lisaks märkis Putin, et maailm peaks pöörduma tagasi stabiilsete ja balansseeritud energiahindade juurde.

"Igaüks meist mõistab, et teravad ja pretsedenditud energiahinnamuutused on kolossaalselt destabiliseerivad faktorid maailma majandusele," märkis Putin. Ta võrdles rahvusvahelist majanduskriisi "täiusliku tormiga", mille hävitav mõju on haaranud kogu maailma. Ta kritiseeris analüütikuid, kes peaksid olema alati valmis majanduskriisiks, kuna see olevat sama vältimatu, nagu vene talv.

"Seega on vajalik tagasi pöörduda hindade tasakaalu juurde, luua tasakaal varustamise ja nõudluse vahel ning puhastada hinnakujunemise protsess spekulatiivsete komponentide mõjust," lisas ta.

Putini sõnul tuleks suurendada Venemaalt Euroopasse suunduvate gaasitrasside võimsust.
Ta tõstis oma kõnes esile Nord treami ja South Streami arendamise koos Saksamaa ja Itaalia kompaniidega: "Mõned meie Euroopa partnerid tahavad suurendada nende trasside võimsust."
"Tulevikus tahame rajada gaasitrassi Vaikse ookeani ja Hiina suunal. Ühtlasi soovib Venemaa arendada transpordisüsteemi, et tarnida meie energiaressurssi igale poole," rõhutas ta.
Putin kinnitas, et Venemaa jääb välisinvestoritele ka edaspidi avatuks.
Välisinvestorid on aastaid kutsunud Venemaad üles leevendama poliitikat ja taganema natsionalismist. Mitmed Lääne omanikele kuuluvad ettevõtted on sisuliselt natsionaliseeritud.

Putin hoiatas maailma isolatsiooni eest ja nõudis paremat regulatsiooni finantsturgudel. Tema väitel on vaja reservvaluutasid ja avatumat poliitikat. Putin mainis ka, et Venemaa valitsus võib vähendada kohustusi Venemaa kompaniide jaoks energiasektoris.