Teise kinnivõetud natsionaal-bolševiku lasi politsei juba kolmapäeval vabaks, kuna too tordiviskamises ei osalenud, üritas vaid levitada internetist väljaprinditud lendlehti.

Natsionaal-bolševistliku organisatsiooni Pobeda liider Vladimir Linderman ütles BNS-ile, et ei kavatse kohtu otsust edasi kaevata, kuna "formaalsest vaatenurgast oli siiski tegemist administratiivrikkumisega".

Ta kinnitas, et Pobeda polnud teadlik Jelgava elaniku kavandatud aktsioonist, ent toetab seda täielikult, kuna "Pauls on viimased kümme aastat pühendanud enesealandamisele, on miljonite lemmikust muutunud "valvepoliitikuks" ning lõpuks Läti Rahvaparteisse astudes saanud mitte partei, vaid "kommertsrühmituse" liikmeks".

Kolmapäeva õhtul viskas natsionaal-bolševik noorlauljate konkursi avamisel lava taga Paulsile tordiga näkku, süüdistades teda Rahvaparteisse astumisega "venelaste reetmises".

Intsident kella kümne paiku õhtul konkursi avamise ajal kulisside taga. Pauls on üks konkursi korraldajatest ja žürii liikmetest. Eestit esindab konkursil Hedvig Hanson.