Linnapea Andres Jaadla ning linnavalitsuse arendusspetsialist Inge Peebu pidid pöörduma Eestisse tagasi Hong Kongi ja Shanghai kaudu ning jõudma Eestisse tagasi 22. juulil.
Kuna aga piirkonnas möllab torm, mis pidi jõudma Hong Kongi samaks ajaks kui nemadki, siis soovitati eestlastel jääda Taiwani ootama ilmastikutingimuste paranemist.

Linnapealt SMS-i teel saadud teadet vahendas Rakvere linnavalitsuse pressiesindaja Jaanus Nurmoja, kes viibib parajasti ise puhkusereisil Shanghais.
Tema sõnul pole alates eilsest hilisõhtust võimalik saata SMS-e ei Rakvere linnapeale ega arendusspetsialistile.


"Viimane SMS tuli Jaadlalt eile kell 18.15 kohaliku aja järgi ehk 13.15 Eesti aja järgi infoga ilmastikutakistuste kohta," märkis Nurmoja.
"Sõnumit võistluste telekokkuvõtte nägemisest kesköö paiku aga enam saata ei õnnestunud. Siiani ei lähe SMSid kohale," lisas Nurmoja.


Vaatamata varasemale teatele Rakvere linnapea tormivangistusest jõuavad nad Eestisse siiski plaanipäraselt, seda tänu lendude umberkorraldamisele.

Linnapea Andres Jaadla teatas, et 21. juulil suundutakse Taipeist Shanghaisse, sealt 22. juulil Helsingisse ja Helsingist Tallinna.

"Meiega on kõik korras," kinnitas Jaadla.

Shanghaist Taiwani Eesti mobiililt Eesti mobiilile ei saa endiselt helistada ega sõnumeid saata.