65% vastanutest on kommunistliku partei valitsusaega mälestavate sümbolite säilitamise poolt avalikus ruumis ja üksnes iga viies vastaja (20% küsitletutest) peab neid märke mineviku iganditeks, millest tuleb vabaneda. 5% küsitletute arvates tuleks uuringu andmetel sellised sümbolid taastada ja 10% ei osanud vastata, kirjutas RIA Novosti.

Kremli-meelse erakonna Õiglane Venemaa pooldajad (81%) ja üle 45 aasta vanad vastajad (71–73%) kalduvad tõenäolisemalt pooldama kommunistlike sümbolite säilitamist, nendega on solidaarsed ka alghariduse või lõpetamata keskharidusega küsitletud (74%).

Kommunismi sümbolitest vabanemist pooldab 22% peaminister Vladimir Putini erakonna Ühtne Venemaa ning Vladimir Žirinovski juhitud liberaaldemokraatliku partei küsitletud pooldajatest, samuti 35% vastanutest, kelle vanus jääb 18 ja 35 aasta vahele.

Iga neljanda vastanu (ehk valimist 25%) arvates tuleks tänavate ja väljakute ajaloolised nimed taastada, kuid 59% arvas, et tänavatele-väljakutele peaks jääma kommunistliku partei võimu ajal antud nimed. Soov taastada ajaloolisi nimesid paistab silma Moskva ja Peterburi elanike ja kõrgharidusega vastanute seas (vastavalt 42% ja 30% pooldab kommunistide-eelseid nimesid).

Avaliku arvamuse uuringu korraldas riigiettevõte Venemaa avaliku arvamuse uurimise keskus (Всероссийский центр изучения общественного мнения, ВЦИОМ), mida aeg-ajalt süüdistatakse "erisuhetes" Kremliga.