Jalakäijate ja sõidukite liiklemine on kesk- ja vanalinnas piiratud tänasest laupäeva õhtupoolikuni. Täna pärastlõunal suletakse osa kesklinnast pea-aegu täielikult. Julgeolekutsoonis on lubatud liikuda vaid neil, kes tõendavad, et nad elavad seal, vahendas AFP.

Turistid ööbivad laeval

Isegi Riiat nautima tulnud turistid ei pääse kergelt: hotellide Radisson SAS Daugava ja Reval Hotel Latvija külalised paigutatakse ümber sadamas seisvale laevale Finnjet. Julgeolekutsooni jäävate hotellide külalistel peab kaasas olema kirjalik tõend, et nad seal peatuvad.

Kõike seda on vaja George W. Bushi võõrustamiseks. Täna õhtul kohale jõudvast Bushist saab teine Lätit külastanud USA riigipea pärast 1994. aastal seal käinud Bill Clintonit. Homme pärastlõunal, olles kohtunud Läti, Eesti ja Leedu presidendiga ning pidanud kõne, lendab Bush Hollandisse. Siis läheb elu vanaviisi edasi.

Bush räägib ühistest väärtustest

•• USA president George W. Bush kavatseb oma Riia visiidi ajal rõhutada, et USA partnerlus Läti, Eesti ja Leeduga on kindlal alusel ja tugineb ühistele väärtustele – demokraatiale, seaduste võimule ja sallivusele, vahendas LETA Valge Maja esindaja eelinfot Bushi sõnumi kohta.

•• Bush selgitab Lätis oma arusaama vabadusest ja demo-kraatiast. Baltimaad on USA

hinnanud liitlasteks, kes toetavad Ühendriikide demokraatiale ja vabadusele pühendatud tegevust Valgevenes, Iraagis ja Afganistanis.

•• Reutersi uudisteagentuur aga vahendas USA valitsuse kõrge ametniku sõnu, et “tervikuna on olukord Lätis hea, rääkigu Venemaa mida tahes”.