ette ka kõige hiilgavamatele suurüritustele, olles võrreldav 20 aasta eest Live Aidil esinenud staaride nimistuga.

Rekordiline muusikaüritus

Kindel on aga see, et Geldofi seekordne suurüritus, mille ees-märgiks ei olnud rahaliste annetuste kogumine, vaid just polii- tiline löök suurriikide pihta, ületas kõik rekordid. Suurüritust, mis eelreklaami kohaselt oli mastaapidelt võrreldav vaid olümpiamängude ja jalgpalli maailmameistrivõistlustega, kandis üle 140 telekanalit ja 400 raadiojaama. Hinnanguliselt 2,1 miljardit inimest sai osa suurest muusikaüritusest.

Eesti televaataja pidi paraku leppima peamiselt kas Soome TV2 ülekandega või siis vaatama ülekannet internetis, kus oli võimalik vabalt jälgida otsepildis kõiki esinemisi igal laval eraldi ja samuti globaalset telepilti, kus kõik esinejad vaheldumisi eetrisse pääsesid. Internetikanali AOL vahendusel jälgis kontserdiülekannet üheaegselt keskmiselt 160 000 inimest, kokku käis seda päeva jooksul internetist uudistamas aga viis miljonit inimest. Veelgi silmapaist- vam rekord püstitati SMS-i teel saadetud toetusavalduste kogumisel. Ühe päevaga saadetud 26,4 miljonit sms-sõnumit ületab viiekordselt senise rekordi.

Kontserdiahel algas laupäeval Jaapanis, kus kohalike kuulsuste kõrval esines ka Björk. Ainult kümne tuhande kuulajaga oli see kontsert küll kerge pettumus, kuid heategevus olevatki Jaapanis harjumatu ettevõtmine, leidsid mitmed vaatlejad.

Lõuna-Aafrika Vabariigis Johannesburgis toimunud kontserdil esinesid kuulsad Aafrika solistid, kõige silmatorkavam osaleja oli aga siiski tervitama saabunud ekspresident Nelson Mandela. Ka seal oli kontserdil vähem kuulajaid, kui oodati.

Berliinis Brandenburgi värava ees toimunud kontserdil oli juba ridamisi kuulsusi, A-ha, Chris de Burghi, Crosby Stills and Nashi ja teiste esinemist vaatas 150 000 inimest. Moskva Punasel väljakul esinenud Pet Shop Boys ja muud ansamblid leidsid eest vaid 20 000-inimeselise auditooriumi, Roomas Circus Maximusel esinenud Duran Duran, Zucchero jt juba märksa rohkem – 50 000 inimest. Prantsusmaal korraldati suurkontsert Versailles’ lossi juures, kus Shakira, Youssou N’Douri jt esinemisele elas kaasa 100 000 inimest.

USA kontserdil Philadelphias esinesid näiteks Stevie Wonder, Bon Jovi jt, vaatama pääses sinna sadu tuhandeid inimesi. Toronto kontserdil esinenud Deep Purple, Bryan Adams jt leidsid eest 50 000-lise publiku.

Londoni Hyde Parkis korraldatud põhikontserti mahtus vaatama 150 000 inimest kohapeal ja 50 000 inimest suurte ekraanide vahendusel, The Who kõrval olid kohal ka Elton John, Madonna, Pink Floyd, Robbie Williams, Sting, Paul McCartney ja muidugi Bob Geldof ise.