Litvinenkole tehti teisipäeval röntgeniuuringud, mille piltidelt nähti  eks-spiooni sisikonnas kolme väikest tihket objekti, vahendab BBC.  Haigla intensiivravi juh doktor Geoff Bellingham kinnitas, et rönntgenipiltidel nähtavad esemed on tegelikult mürgituse ravimiseks kasutatava Preisi sinise jäetud varjud.

Samuti selgitas dr Bellingham, et tõenäoliselt ei ole Litvinenkol talliumimürgitust. Bellingham ei osanud siiski veel öelda, mis mürgitus eks-spioonil on, kuid ta teatas, et uuringud käivad.

Teisipäeva õhtul tehtud röntgenipiltidel näis, et Litvinenko vasakus kõhupooles on umbes 2,5 cm diameetriga ese, mis võib olla mingi pakend. Veel kaks samasugust objekti avastati mehe käärsoolest ja peensoolest.

Vene eks-spiooni Aleksandr Litvinenko tervis on veelgi halvenenud ja haigla teatel on tema seisund „väga tõsine”.

Aleksandr Litvinenko (43) haigestus 1. novembril ja tal diagnoositi talliumimürgitus. Hiljem arvati, et lisaks talliumile võib eks-spiooni organismis olla ka radioaktiivset mürki.

Litvinenko on rängalt Vladimir Putini poliitikat kritiseerinud Vene eks-spioon, kes sai Suurbritanniast asüüli. Tema mürgitamises kahtlustatakse Vene luureteenistust, mis võis saada otsese tapmiskäsu Kremlist. Kreml eitab süüdistusi