"Kui ma näen oma sõpru, kellel on lapselapsed, siis see on tegelikult fantastiline. Igaüks teab, et lapselapsed on elu magustoit, mida saab nautida ilma nende eest kogu aeg hoolitsema pidades. Ma igatsen neid," kinnitas ta oma soovi saada vanaemaks.
Uudisteagentuurile TT antud intervjuus teatas kuninganna, et ei plaani seoses juubeliga pidada suurt pidu. "Meil pole suurt sünnipäevapidu," ütles kuninganna. "Me kohtume õhtul perega ja printsess Christinaga ning tema perega."
"Kui meie vanemad ja vanavanemad olid 60 ja 70-aastased, siis olid nad väga vanad. Me aga ei näi enda jaoks sedaviisi, nagu me oleks ülivanad, kuid ehk meie lapsed arvavad nii," kommenteeris ta enda jõudmist pensionikka.
Kuna Rootsis märgib 65-eluaasta pensioniiga, siis küsiti kuningannalt ka tema pensionilejäämise kohta, kuid Silvia lükkas väited ümber. "Ma tean, et aeg on juba käes. Mõnikord ma arvan, et ma peaksin võtma enda ja oma pere jaoks rohkem aega, et reisida Rootsis."
"Mul on segased tunded pensionilejäämise osas ja mõnikord ma mõtlen, et see oleks tegelikult tore," ei välistanud ta tagasitõmbumist avalikust tegevusest kaugemas tulevikus. "Samas on mul nii palju kogemusi, mida ma saaksin edasi anda."
"Ma arvan, et nende eraelu peaks respekteerima," väitis ta kroonprintsess Victoria võimaliku kihluse kohta. "On loomulik, et meie kui vanemad näeksime oma lapsi õnnelikuna ja abielus nendega, keda nad armastavad ja on endale valinud."
Rootsi ajaleht Expressen viis läbi küsitluse, mida lugejad kuningannale kingiks pensioniea puhul.
"Ühe lillebuketi," ütles 25-aastane Sara Larsson Halmstadist.
"Ma kingiks talle kviitungi heategevusorganisatsioonile andmiseks," rääkis 20-aastane Simone Mbatha Malmöst.
"Ühe nädalalõpureisi Lõuna-Aafrikas," arvas 21-aastane Marina Tokic Ulricehamnist.
Kuninganna Silvia on külastanud ka Eestit, viimati eelmisel aastal.