Karikaturist Lars Vilks teatas Associated Pressile antud telefoniintervjuus, et politsei on ta vihaste moslemite eest kaitse alla võtnud ja võimalike ründajate eest ära peitnud salajasse turvapaika, vahendab BBC.

Nimelt pakkus al-Qaeda väidetav Iraagi liider Rootsi karikaturisti tapjale tasuks 100 000 dollarit ehk ligi 1,2 miljonit Eesti krooni. Tegelikult on Vilksi mõrvaga võimalik rohkemgi teenida - oleneb mõrva toimepaneku viisist. Al-Qaeda pearahapakkumises on täpsustus, et kui kunstnik  „hukatakse nagu lammas”, siis saab tapja 150 000 dollarit ehk ligi 1,8 miljonit krooni.

Lars Vilksi karikatuur ilmus 18. augustil Nerikes Allehandas ja kujutas Muhamedi pead koera keha küljes. Moslemite jaoks on Muhamedi kujutamine teotav ja koera peetakse räpaseks loomaks.

Vilksi karikatuuri vastu on protesteerinud juba mitmed islamimaad, kuid Euroopa islamiorganisatsioonide föderatsiooni juht Ibrahim el-Zayat oli mõistvam. El-Zayati hinnangul peavad Läänes elavad moslemid leppima kohaliku sõnavabadusega.

Möödunud aastal vihastasid islamiriigid Taani Muhamedi-karikatuuride peale, mis ilmusid esmalt Jyllands-Postenis 2005. aasta septembris.