Perssonit hirmutab juba paljas mõte vasakpoolsetest kui koostööpartneritest. Sotsiaaldemokraatide propaganda on vasakpoolsed äkitselt kommunistideks kuulutanud.

Iseäranis ärritab Perssonit see, et vasakpoolsed nõuavad koos parempoolsetega, et Rootsi ametiühingute keskliit (LO) lõpetaks sotsiaaldemokraatide sponsoreerimise ligi 20 miljoni krooniga aastas, kuna LO liikmetest hääletab sotsiaaldemokraatide poolt vaevalt pool. Peale selle tahavad nii parem- kui vasakpoolsed parteid maksude alandamist. Moderaadid nõuavad, et keegi ei tohiks maksta rohkem kui 50 protsenti oma sissetulekust maksudeks. Vasakpoolsed soovivad sisse viia progresseeruva tulumaksu.

Kõikide parteide jaoks muret tekitav probleem seisneb suures hulgas “logelejates” ehk nendes riigikodanikes, kes vilistavad valimiste peale. Sel aastal on neid enam kui 14 protsenti. Traditsiooniliselt kaotavad sotsiaaldemokraadid hääli aga just “logelejate parteile”. Seetõttu esinevad parteiliidrid kõige eriskummalisemate üles-astumistega. Persson teatas ühes vaimulikus raadiosaates esinedes, et ta kavatseb poliitilise karjääri lõppedes õppida teoloogiat. Ajalehe Expressen noortelisas testiti Perssonit, kas ta teab, mis on Rootsi pop-grupi Backyard Babies kitarristide nimed. Samuti ei kohkunud Persson tagasi talle esitatud küsimusest, kui palju maksab pakike kümne kondoomiga.

Valimiste tõehetk saabub 20. septembril. Paljud arvavad, et Persson jääb püsima vähemusvalitsuse eesotsas. Bildtil läheb jälle omalt poolt raskeks enamusvalitsuse moodustamisega.