„Rootsi transporditeenistus hoiab palkade pealt kokku. Vilets rootsi keel ja halb kohatundmine. Võibolla polegi see nii imelik – kui kõnekeskuse töötaja istub Baltikumis,” kuulutab Aftonbladet.

„Skandaalne!” teatab eakas kirjanik Lars Ardelius (81).

Stockholmi eakatel ja haigetel, kes tahavad riiklikust transporditeenistuse keskusest neile võimaldatavat tasuta transporti tellida, on Aftonbladeti teatel suuri raskusi enda arusaadavaks tegemisega, sest kõned suunatakse Eestisse, Lätti ja Moldaaviasse.

„Nende rootsi keele oskus ja teadmised Stockholmist on täiesti mitterahuldavad. Paljud ei tea nimesid nagu Centralen või Djurgården,” kurtis Ardelius Stockholmi keskvaksalit ja loomaaeda nimetades.

Kirjaniku hinnangul on kahetsusväärne kulutada raha vaestest riikidest tööjõu värbamisele, pealegi kui sealt korralikku teenust ei saa.

Stockholmi lääni transpordiabi teenust pakkuva ameti esindaja Carl Grufman kinnitusel on ta veendunud, et teenust saab parandada.

„Me tahame kvaliteedinõuetele vastavuse saavutada parima hinna eest ja parandada oma teenust kõigil tasanditel. Paraku ei saa me garanteerida, et kõik rahule jäävad,” ütles Grufman.