Esialgu sisaldas Jan Stenbecki päranditomp aktsiaid pooleteise miljardi Rootsi krooni väärtuses, praeguseks on see kasvanud 2,4 miljardini (3,7 miljardi Eesti kroonini). Kuid pärandus jagatakse kahes jaos, millest ühte arvati vanim tütar Cristina koos õe Sophie ja noorima venna Maxiga. Teine osa jagatakse aga vanima poja Hugo ja 1997. aastal sündinud vallaspoja Carli vahel. Cristina, Hugo, Sophie ja Max peaksid igaüks saama 540 miljonit ja vallaspoeg „vaid” 240 miljonit Rootsi krooni. Carl on ainus Jan Stenbecki pärija, kes elab Rootsis.

Stenbecki New Yorgis elav abikaasa Merrill McLeod-Stenbeck kinnitas 2002. aastal Rootsi ajalehele Expressen, et uudis mehe viienda lapse kohta tabas teda nagu välk selgest taevast. Ka ükski tema ja Stenbecki neljast lapsest ei olnud poolvennast varem midagi kuulnud. Kuid Jan Stenbeck oli oma isadust juba salaja notariaalselt kinnitanud.

Ameerikast Aafrikani

Investeerimisfirma Kinnevik asutati 1936. aastal ja praeguse tegevjuhi Cristina Stenbecki vanaisa Hugo oli alguses vaid selle kontserni jurist. Jan Stenbeck (1942–2002) tegi ettevõttest aga ühe Euroopa suurema investeerimisfondi. Seejuures tasub mär­kida, et 1977. aastal surnud Hugo päranduse jagamine tekitas üsna suure tüli Jan Stenbecki ja tema õe Margaretha af Ugglasi vahel, kes on tuntud kui aastail 1991–1994 ametis olnud Rootsi välisminister. 2007. aasta alguses hinnati Kinneviki kontserni turuväärtuseks 5,4 miljardit USA dollarit.

Kinnevikile kuuluvad suurematest börsifirmadest näiteks üleilmne telekomigrupp Millicom, millel on arengumaades 20 miljonit klienti. Samuti 25 miljoni kliendiga Tele2, mis tegutseb ulatuslikult Põhjamaades ja Baltikumis.

Modern Times Group (MTG) on tuntud ennekõike Viasati telekanalite omanikuna, mis Baltikumi ja Skandinaavia riikide kõrval tegutsevad näiteks ka Tšehhimaal, Ungaris, Sloveenias, Bulgaarias, Makedoonias ja Ghanas. Samuti on sel osalus Venemaa teleturul. Vaatajaid on grupi telejaamadel kokku 100 miljonit.

Maailma suurim tasuta jagatav ajaleht Metro leiab Euroopas, Ameerikas ja Aasias kokku 17 miljonit lugejat. Kliendisuhetefirma Transcom tegutseb 29 riigis. Kinneviki kuuendaks peamiseks ettevõtteks nimetatakse pakendamisfirmat Korsnäs, kuid seda pole maailma börsidel noteeritud.

Otsitakse uusi turge ja valdkondi

Põllusaadused Ida-Euroopas

Laenu andmine Ida-Aafrikas

•• Paraku võib Kinneviki koduleheküljel leiduvatest andmetest järeldada, et üleilmse ma­janduskriisi ajal on suutnud kasumit suurendada vaid Tele2, Metro kahjum on aga järjest süvenenud.

•• Samal ajal panustab Kinnevik hoopis uutele turgudele. Firmanimega Black Earth Farming hõivavad nad Lõuna-Venemaal põllumajandustoodete turgu. Rolnyviki nime all on nad astunud ka Poola põllumajandusturule. Ukraina põllumajandusfirma Raw­Agro ostis Kinnevik tänavu juunis.

•• Haavlite valmistajast Sia Latgranist kuulub Kinnevikile 51 protsenti. Lisaks on nende käes mitu internetimeedia kompaniid, kuid ka näiteks krediidifirma Bayport, mis on keskendunud Ida-Aafrika laenuturule.