Saksa politsei kinnitusel tulistati Duisburgis rongijaama lähistel laskudega pähe surnuks kuus itaallast, vahendab BBC.

Viis laipa leiti kahest autost, mis olid pargitud Itaalia restorani lähistele ja kuues mees suri kiirabiautos.
Politsei kinnitusel olid kuus tapetut vanuses 16 kui 39 ning nad kõik mõrvati püstolilaskudega pähe.

Politsei pressiesindaja Hermann-Josef Helmich ei välistanud tapmise motiivina maffiatüli. Saksamaale sõitnud Itaalia politseiuurijad on juba veendunud, et tegemist oli kahe rivaalitsenud Itaalia perekonna omavahelise arveteklaarimisega. Itaalia siseminister seostas juhtunud Lõuna-Itaaliast Calabria piirkonnast pärit 'Ndrangheta nimelise organiseeritud kurjategijate jõuguga, mida võib võrrelda Sitsiilia maffiaga.

Saksa meedia väitel ei lausunud haiglasse toimetatud mees enne surma mitte ühtegi sõna.
Kuriteopaigas vedeles hulgaliselt padrunikestasid, kuid politsei andmeil ei kandnud ükski tapetu relva. Pealtnägijate sõnul viibis mõrvapaiga lähistel tapmise ajal kaks inimest.

Duisburgis on politsei sulgenud rongijaama ja uurib kõikvõimalikke versioone, mis võivad aidata kaasa tapjate tabamisele.

BBC Berlini korrespondendi sõnul levivad spekulatsioonid nagu oleks tapatöö eest vastutav organiseeritud kuritegelik Itaalia maffia.

Itaalia politsei andmeil olid kõik kuus tapetut Galabria maffia liikmed, mis on Itaalia üks kolmest suurimast maffiaperekonnast, vahendavad Eesti Raadio uudised. Itaalia politsei hinnangul on itaallastest mafioosode mõrvamine väljaspool Itaaliat väga haruldane.

Saksa politsei sai juhtunust teada laske kuulnud naiselt, kes teavitas juhtunust möödunud politseipartulli, ütles politsei pressiesindaja Reinhard Pape.

Surnukehad leiti Duisburgi numbrimärgiga kaubikust ning Pforzheimi numbrimärgiga autost.
Ohvrite isikuid ei ole veel tuvastatud.

Asitõendite uurimist raskendab tihe vihmasadu.

Duisburgis, mis on Saksamaa suuruselt 15. linn, elab ligi pool miljonit inimest.