Slovakkia ja Ungari politseinikud vahistasid koostöös kolm isikut, keda seostatakse katsega toimetada üle piiri ligi pool kilogrammi “ohtlikku radioaktiivset materjali”. Slovaki ajalehe Pravda kinnitusel oli tegemist rikastatud uraaniga.

Smugeldajad küsisid ühe grammi materjali eest 3500 dollarit, kuigi esialgu pole teada, kust pärines uraan ja kes oli ostja. Uudisteagentuur AP viitas kestvatele kartustele, et Ida-Euroopa on sillapeaks endisest NSV Liidust lähtuvale radioaktiivsete materjalide salakaubaveole.

Rahvusvaheline aatomienergiaagentuur (IAEA) teatas, et kui tegemist on tõesti radioaktiivse materjali veoga, kavatsevad nad seda tõsiselt uurida. Hiljutise raporti järgi fikseeris IAEA mullu 150 radioaktiivse materjaliga seotud kuritarvitust, millest 14 olid otsesed salakaubaveojuhud. 85 korral avastati vargus ja 51 juhul reeglite rikkumine, mis ei viinud kriminaalmenetluseni.

Kõige sagedamini tuvastati radioaktiivsete ainete smugeldamist 1990. aastate esimesel poolel, kuid viimasel ajal on see püsinud enam-vähem samal tasemel.

Kõrgrikastatud uraani, millest saaks valmistada tuumarelva, on 1993–2005 teadaolevalt üritatud mustal turul müüa 16 korral. Mullu tabati Gruusias salakaubavedaja 100 grammi 90-protsendise uraaniga. Tuumapommi valmistamiseks kuluks ainet umbes 25 kilogrammi.

Uraani terroristide kätte jõudmist pole veel tuvastatud. Radioaktiivset materjali (polooniumi) kasutati aga mullu eks-spioon Aleksandr Litvinenko tapmiseks.