Nicolas Sarkozy kinnitas Prantsusmaa meediale, et ta vastu oma võimu kasutamisele vangidele armu andmiseks, et kergendada sellega olukorda Prantsusmaa ülerahvastatud vanglates, vahendab BBC.
Eelmisel juulil tähistatud Bastille vallutamise päeval andis Sarkozy eelkäija Jacques Chirac armu 3500-le kinnipeetule.

Prantsusmaal asuvad vanglad on mõeldud mahutama 50 000 kinnipeetavat, kuid praeguse seisuga kannab riigi kinnipidamisasutustes karistust umbes 61 000 inimest.

Nicolas Sarkozy, kellel on riigis kõvakäelise juhi maine, kinnitas, et tal paluti vabastada 3000 vangi.

Sarkozy kinnitas Prantsuse ajalehele Journal du Dimanche, et tänavu ei toimu Bastille vallutamise aastapäeval mingit massilist vangidele armu andmist.

„Mis ajast on kasutatud armu andmist selleks, et viia vangide arv kinnipidamisasutustes nõuetele vastavaks,“ küsis Sarkozy retooriliselt.

President Sarkozy kinnitas, et mõnele vangile armu andmine tuleb kõne alla ainult erilistel asjaoludel. „Näiteks kui keegi hüppab Seine`i jõkke, et päästa kolm uppuvat last ning hiljem selgub, et päästja näol oli tegemist tagaotsitavaga, siis võib presidendi poolne armu andmine tema vabastamiseks rolli mängida,“ sõnas Sarkozy.
Vanglaametnike sõnul on nad mures, kuna Sarkozy otsus tänavu Bastille vallutamise aastapäeval armu andmisest keelduda, võib kinnipidamisasutustes rahutusi põhjustada.
Bastille vallutamise aastapäeval 14. juulil mälestatakse Bastille vangla vallutamist 1789. aastal, millest sai alguse Prantsuse revolutsioon.