Juba nädala on kehtinud ja veidi enam kui nädala veel on jõus dekreet, mille järgi pole lubatud lennata üle Carla Bruni-Sarkozy suure mereäärse villa Nègre’i poolsaarel, mis asub Lavandou piirkonnas St. Tropez’ lähedal. Keeluala rikkujat ähvardab kuni 40 000 euro (üle 625 000 krooni) suurune trahv või kuni kuus kuud vangistust.

Ilmselt häirib lennukeeluala siiski hoopis vähem kohalikke, keda eelmise aasta augustis pahandas esipaari otsus kuulutada läbipääsmatuks villa juurde jääv rannaala. Põhjuseks toodi, et seal on kivide varisemise oht, kuid kohalikud säärast selgitust tõe pähe ei võtnud.

Tegelikult pole see esimene kord, mil Nègre’i villa kohal on lennumasinatega liikumine keelatud. See oli nii ka 2008. aastal pärast seda, kui Sarkozy Carla Bruniga abiellus, kuid ei takistanud piltnikel saamast kätte fotosid värskest esipaarist ujumisriietes kaljult vette kargamas.

Välismaale sõit ebasoosingus

Nagu on selgunud, ei veeda president siiski kogu seda poolt aprillikuud Vahemere ääres puhates, kuigi algul hakkasid sellised kuulujutud levima. „Kuigi presidendi eraviisilisi tegemisi ei avalikustata, saame mu meelest olla kindlad, et ta veedab seal ei rohkem kui pika nädalavahetuse või kaks, arvestades Prantsusmaa praegust seotust välismaal,” tsiteeris naaberriigi presidendi tegemistel silma peal hoidev Briti ajaleht Telegraph Elysée presidendipalee esindajat.

Tõepoolest, Sarkozy oli Nègre’il eelmisel nädalavahetusel koos naise ja tolle poja Aurélieniga. Piilupiltnikud tabasid ta kahel korral mustas ratturikostüümis pedaalimas villalähedastel mägiteedel, turvamehed mõistagi saatmas. Seejärel naasis ta Pariisi, jättes abikaasa lennukeeluala nautima.

Ilmselt veedab ta naisele ja tema perele kuuluvas villas sel suvel veel palju aega, sest hiljuti andis ta valitsusele ja sealhulgas endale korralduse vältida puhkamist välismaal. See järgnes skandaalsetele paljastustele, et tema välisminister puhkas jõulude ajal Tuneesias, osaliselt diktaator Ben Ali miljardärist semu kulul. Selgus ka, et peaminister käis perega puhkamas Egiptuses sealse valitseja Mubaraki kulul.