Arstide sõnul olid 33-aastasel Mercedese linnast pärit õpetajal kroonilised terviseprobleemid, vahendas Reuters. Riigi esimene seagripi ohver oli Mehhiko poiss, kes suri 27. aprillil.


Rase naine toodi kolm nädalat tagasi Rio Grande Valley haiglasse. Tema vahepealsel ajal sündinud laps on aga terve.
"See pole ebatavaline, et krooniliste terviseprobleemidega inimesel on rohkem komplikatsioone gripi suhtes, millega võib kaasneda ka surm," põhjendas USA tervishoiuministeeriumi pressiesindaja Doug McBride San Antonio Express-News’ile.


Tema sõnul pole usutav, et naine oli varem viibinud seagripi päritoluriigis Mehhikos, kus haigus on ametlikel andmetel nõudnud kokku 29 inimese elu.
USA tervishoiuametnike sõnul võib seagripp nõuda riigis veelgi ohvreid, kuid mitte rohkem kui tavaline hooajaline gripp.

Maailma Terviseorganisatsiooni teatel on haigus praeguseks ametlikult diagnoositud 1490 inimesel 21 riigis. Kui Mehhiko kinnitab, et neil näitab haiguspuhang stabiilsuse märke, siis USA-s, kus haigust on diagnoositud 403 inimesel 38-s osariigis, kasvab haigestunute hulk jätkuvalt.
"Need arvud võivad veelgi kasvada," rõhutas USA tervishoiuminister Kathleen Sebelius. Õnnetul kombel paigutatakse üha rohkem inimesi haiglasse ja esineb üha rohkem surmajuhtumeid.


"Kui haigus levib üle maailma, siis nakatuvad sellesse sajad miljonid inimesed," oli Maailma Tervishoiuorganisatsiooni juht Keiji Fukuda pessimistlik haiguse taganemise suhtes.


Maailma Tervishoiuorganisatsioon jätab seetõttu hoolimata Mehhiko teadetest pandeemiaohu endiselt viiendale astmele, mis on astme võrra madalam pandeemia väljakuulutamisest. Organisatsioon jälgib praegu eriti tähelepanelikult lõunapoolkeral toimuvat, kus on algamas talv ja koos sellega gripihooaeg.