Partei esimees Mareks Segliņš teavitas ajakirjanikke vastavast plaanist pärast erakonna volikogu erakorralist istungit, teatas lätikeelne Delfi. Zalānsi eeliseks on partei esimehe sõnul see, et tal on olemas suured kogemused ministriametis ja koostöös omavalitsustega. Samuti tunneb ta põhjalikult regionaalpoliitikat.
Rahvapartei fraktsiooni juht seimis Māris Kučinskis tõdes LETA-le, et uue valitsuse moodustavad Rahvapartei ja Uus Aeg (Jaunais laiks). Ta lisas, et läbirääkimised näitasid mõlema partei suutlikkust koostööks. Samas märkis Uue Aja pressiesindaja Solvita Āboltiņa, et ehkki mõlemad parteid on valmis tegutsema koos, on siiski hetkel liiga vara rääkida valitsusliidu moodustamisest.

Ajalehes Diena täna avaldatud küsitlusest selgus, et Rahvaparteid toetas vaid 1,6 protsenti küsitletutest. Riigi populaarsem erakond on Üksmeele Keskus, mida toetas 10,1 protsenti küsitletutest. Roheliste ja Talurahva Liitu toetab 6,3 ja parteid Uus Aeg samuti 6,3 protsenti küsitletutest.
Zalāns oli 2007. aastal ka võimalik peaministrikandidaat, kuid valitsuse moodustas tookord Ivars Godmanis, kes esitas reedel tagasiastumispalve, mille president rahuldas.