Itaalia ametivõimud uurivad maffiaperekondade omavahelisi veritasusid, mis on kestnud juba pea kümnendi peamiselt Itaalia väikelinnas San Lucas ja selle ümbruses, kirjutab BBC.

15. augustil Saksamaal pitsarestorani ees surnuks tulistatud kuuest mehest kaks kuuluvad 40 tagaotsitava hulka, keda seostatakse organiseeritud kuritegevusega.
Calabria maffia – Ndrangheta – on tuntud oma vendettade ehk veritasude korraldamisega.
Politsei hinnangul kontrollib Ndrangheta kokaiiniäri enamuses Euroopas.
Organisatsiooni Ndrangheta, mis tähendab „Aumeeste ühendust“, kuulub politsei arvates ülemaailmselt kümneid tuhandeid inimesi.
Erinevalt püramiidstruktuuriga Sitsiilia maffiast Cosa Nostrast, kus on olemas pealik ehk capo, pole Ndranghetal selget liidrit. ’Ndrangheta struktuur on perekonnapõhine, mis ühest küljest teeb politseile raskeks maffiasse sisse imbuda, teisalt aga on veritasu tõttu raske kustutada vaenutsevate perekondade võitlust.

Siiski on aga mõni perekond nii-öelda peamine ja selleks peetaksegi just San Luca omasid – Strangio-Nirta ja Pelle-Romeo klanne. Ekspertide meelest määrasid vähemalt varem just nemad, mis perekond kuulub Ndranghetasse ja mis mitte. Nende vendetta võib aga olla ’Ndrangheta lõhestanud.
Klannide vaheline tüli sai 4500 elanikuga San Luca linnas väidetavalt alguse 1991-aastal aset leidnud nn. "muna loopimise intsidendist", mille tagajärjel puhkes kähmlus, kus sai kaks noort surma ja kaks vigastada.