Hoolimata erimeelsustest jõudsid mehed kohtumisel Iisraeli pealinnas Sharoni residentsis mõnedes küsimustes üksmeelele. Abbas ütles, et Gazast lahkumise osas on palestiinlased nõus tegevust koordineerima ning et Gazasse saadetakse 5000 politseinikku. Samuti nõustus Abbas sellega, et Iisrael hävitab asunike majad Gazas ja palestiinlased korjavad kokku rusud, kasutades selleks rahvusvahelist abiraha, kirjutas ajaleht Ha’aretz.

Sharon teatas taas mitmest hea tahte žestist – Petlemm ja Qalqilyah antakse kahe nädala jooksul üle palestiinlaste kontrolli alla, Iisraelis töötavate palestiinlaste arvu suurendatakse, kontrollpunkte parandatakse ja mõned põdurad vangid – ka need, kelle kätel on veri – vabastatakse.

Siiski lükkas Sharon tagasi Abbasi nõudmise lubada palestiinlaste julgeolekuteenistustel kanda relvi ning et tagaotsitavaid inimesi vabastataks Jericho vanglast. Samuti ei nõustunud Sharon sellega, et anda Põhja-Samaaria osa, kust viiakse ära neli Iisraeli asundust, antaks täielikult palestiinlaste kontrolli alla.

„Toimub terroritegevus ja selle takistamiseks ei võeta ette piisavaid samme,” sõnas Sharon kohtumisel. „Terror on võti, olgu seal diplomaatiline protsess. Te peate selle peatama. Me oleme valmis aitama teid julgeolekukoordineerimisega, kuid me peame teadma, millist teed te lähete.”

Sharon lubas, et kui palestiinlased ei tegutse, siis on Iisrael sunnitud seda ise tegema. „Ma ütlen seda, kuna muud valikut pole.”

Peaminister ütles ka, et Iisrael peab tegutsema Islami džihaadi vastu, kuna see terroriorganisatsioon ei ole osaline vaikusperioodis, mille palestiinlaste terrorirühmitused jaanuaris välja kuulutasid.

Abbas mõistis terrorismi hukka ja sõnas, et see töötab palestiinlaste huvide vastu, kuid tõdes, et ta pole piisavalt tugev, et seda peatada. „Meie olukord on halb. Iga kuul ka granaat, mis teie pihta tulistatakse, lastakse ka minu pihta,” sõnas ta.