Afganistani piiri lähedal asuv Peshawari linn on saanud mitmete rünnakute sihtmärgiks sestpeale, kui Pakistani armee alustas oktoobris pealetungi Talibani sisside vastu valitsuse kontrolli alt väljas olevas Lõuna-Waziristani piirkonnas, vahendas Reuters.

Ühe haavatud sõduri sõnul sõitis ründaja luureteenistuse hoone juurde autos, milletaolised tavaliselt veavad meditsiinitarbeid. "Korraga ilmus auto välja valel teepoolel ja sõitis hoone poole," ütles Nasiri-nimeline sõdur uudisteagentuurile. "Valvurid avasid tule, aga auto jõudis tulevahetuse ajal hoone sissekäigu juurde ja plahvatas."

Sõjaväe pressiesindaja teatel oli seekordne sihtmärk teenistustevaheline luureagentuur ISI (Inter-Services Intelligence). Pakistani sise- ja välispoliitikas väga olulist rolli mängiv ISI on varem väidetavalt toetanud ja üles ehitanud terroristlikke ja sissirühmitusi Pakistani riigile kehvasti alluvatel piirialadel.

Nüüd aga on Pakistan võtnud tõsiselt kätte Talibani väljasuitsetamise oma piirialadelt. Praegune pealetung Pakistanis tegutsevate Talibani sisside vastu on juba teine. Sissid on sellele vastanud terrorikampaaniaga, korraldades pommirünnakuid Pakistani suurlinnades, sealhulgas sõjaväe kesksemate staapide vastu.