Torino ümbruses peatus raudtee- ja maanteeliiklus ning valdavas osas firmades oli sunnitud puhkepäev. Ühendusteed katkesid ka Milano ümbruses, kus vesi viis endaga sildu kaasa. Osa Põhja-Itaaliat on elektrita ning telefoniühendus on katkenud.

Juba varem oli mudalaviin hävitanud Ðveitsis suure osa Gondo küla, kuid eile suutsid päästjad avastada mudakuhjatise alt elusa inimese. Lausa imekombel oli naine ellu jäänud ning suutis endast ka otsijaile märku anda. “See on hea uudis, me teeme kõik, et teda elusalt välja kaevata. Kuid samast mudakuhjatise alla varisenud hoonest leidsime ka hukkunud mehe,” ütles ajakirjanikele politsei esindaja. Küla on kõrvalistele suletud ja seal on kadunud 12 inimest, kaks surnukeha on leitud.

Ðveitsi väikekülas Gondos Brigi ja Itaalia Domodossola vahel elab vaid 140 inimest. “Praegu on vihm lakanud, kuid tuleb lund,” rääkis politsei esindaja. “Rhone`i jõgi tulvab - päris hirmus on vaadata, midagi sarnast pole ma elus näinud.” Kui vihm mõnevõrra järele andis ja siis lumega asendus, lõppes ka Rhone’i tõus, kuid ähvardavalt kõrgel on vesi ikka veel. Ka kuulus Simploni tunnel on vihma tõttu suletud.

Põhja-Itaalias kuulutati piirkondlik hädaolukord Piemontes ja Valle d`Aostas, kui öösel tuli kopteritega majakatustele pakku põgenenud inimesi evakueerida ning teatati üheksast hukkunust ja 11 teadmata kadunust.

Kolmandik FIATi töötajaist ei pääsenud ametisse, sest maanteed olid läbi lõigatud. Ühtlasi tuli peatada kokkupanekuliini töö, sest allhankijad ei saanud vajalikke osi kohale toimetada. Hädapiirkonnas ei tegutse koolid ning joogivett soovitatakse nakkuste vältimiseks joogivett keeta.